Po co i dlaczego

Po co i dlaczego?

Są wydarzenia w życiu każdego z nas, które warto podkreślić czymś słodkim, oryginalnym i niepowtarzalnym. Wszystkie torty przedstawione w mojej galerii były i są niezwykłym prezentem, który sprawił wiele radości najbliższym.

Wszystkie części są całkowicie jadane i wykonane własnoręcznie przeze mnie. Każdy tort przedstawiony w galerii jest inny oraz ma inną trudność wykonania.

Dekoracje moich tortów zazwyczaj łącza się z zainteresowaniami osoby obdarowywanej lub są związane bezpośrednio z odbiorcą. Do dekoracji i modelowania wykorzystuję lukier plastyczny, który daje bardzo duże możliwości tworzenia.

W swoją pracę wkładam dużo serca, troszkę zdolności plastycznych, manualnych i odrobinę talentu. Jestem otwarta na nowe, niecodzienne formy z zachowaniem najwyższej jakości użytych produktów spożywczych: prawdziwego masła, świeżych wiejskich jaj oraz wiejskiego mleka, bez dodatku sztucznych konserwantów.

Czas....

Tworzenie tortowych kompozycji zajmuje bardzo dużo czasu. Mało kto wie, iż przygotowanie –upieczenie ciasta oraz obłożenie kremem i masą to min 4 godziny(wliczony, bardzo istotny czas chłodzenia przed nałożeniem masy). Do tego trzeba doliczyć czas wykonania masy plastycznej oraz dekoracji: figurek, które najczęściej wykonuje się wieloetapowo, kilka dni wcześniej. Całość zajmuje wiec od 8-16 godzin.

sobota, 26 listopada 2011

Ulica Sezamkowa

Tort o smaku czekoladowo-pomarańczowym. 4 warstwy biszkoptu czekoladowego. 2 warstwy kremu czekoladowego, biszkopt posmarowany konfiturą pomarańczową 2 warstwy kremu śmietanowo-pomarańczowego z dodatkiem świeżej pomarańczy, biszkopt posmarowany odrobiną nutelli.
Elmo
Ciasteczkowy Potwór
Oskar
...po przekrojeniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz