Po co i dlaczego

Po co i dlaczego?

Są wydarzenia w życiu każdego z nas, które warto podkreślić czymś słodkim, oryginalnym i niepowtarzalnym. Wszystkie torty przedstawione w mojej galerii były i są niezwykłym prezentem, który sprawił wiele radości najbliższym.

Wszystkie części są całkowicie jadane i wykonane własnoręcznie przeze mnie. Każdy tort przedstawiony w galerii jest inny oraz ma inną trudność wykonania.

Dekoracje moich tortów zazwyczaj łącza się z zainteresowaniami osoby obdarowywanej lub są związane bezpośrednio z odbiorcą. Do dekoracji i modelowania wykorzystuję lukier plastyczny, który daje bardzo duże możliwości tworzenia.

W swoją pracę wkładam dużo serca, troszkę zdolności plastycznych, manualnych i odrobinę talentu. Jestem otwarta na nowe, niecodzienne formy z zachowaniem najwyższej jakości użytych produktów spożywczych: prawdziwego masła, świeżych wiejskich jaj oraz wiejskiego mleka, bez dodatku sztucznych konserwantów.

Czas....

Tworzenie tortowych kompozycji zajmuje bardzo dużo czasu. Mało kto wie, iż przygotowanie –upieczenie ciasta oraz obłożenie kremem i masą to min 4 godziny(wliczony, bardzo istotny czas chłodzenia przed nałożeniem masy). Do tego trzeba doliczyć czas wykonania masy plastycznej oraz dekoracji: figurek, które najczęściej wykonuje się wieloetapowo, kilka dni wcześniej. Całość zajmuje wiec od 8-16 godzin.

niedziela, 22 stycznia 2012

Pudełko z pralinami

tort nazwany przeze mnie PIJANE ŚLIWKI W CZEKOLADZIE POD PUSZYSTĄ KOŁDERKĄ :) do dekoracji użyłam dwu-smakowych pralin, wcześniej wykonanych : kokosowych na bazie białej czekolady oraz kawowo-czekoladowych z serkiem mascarpone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz