Po co i dlaczego

Po co i dlaczego?

Są wydarzenia w życiu każdego z nas, które warto podkreślić czymś słodkim, oryginalnym i niepowtarzalnym. Wszystkie torty przedstawione w mojej galerii były i są niezwykłym prezentem, który sprawił wiele radości najbliższym.

Wszystkie części są całkowicie jadane i wykonane własnoręcznie przeze mnie. Każdy tort przedstawiony w galerii jest inny oraz ma inną trudność wykonania.

Dekoracje moich tortów zazwyczaj łącza się z zainteresowaniami osoby obdarowywanej lub są związane bezpośrednio z odbiorcą. Do dekoracji i modelowania wykorzystuję lukier plastyczny, który daje bardzo duże możliwości tworzenia.

W swoją pracę wkładam dużo serca, troszkę zdolności plastycznych, manualnych i odrobinę talentu. Jestem otwarta na nowe, niecodzienne formy z zachowaniem najwyższej jakości użytych produktów spożywczych: prawdziwego masła, świeżych wiejskich jaj oraz wiejskiego mleka, bez dodatku sztucznych konserwantów.

Czas....

Tworzenie tortowych kompozycji zajmuje bardzo dużo czasu. Mało kto wie, iż przygotowanie –upieczenie ciasta oraz obłożenie kremem i masą to min 4 godziny(wliczony, bardzo istotny czas chłodzenia przed nałożeniem masy). Do tego trzeba doliczyć czas wykonania masy plastycznej oraz dekoracji: figurek, które najczęściej wykonuje się wieloetapowo, kilka dni wcześniej. Całość zajmuje wiec od 8-16 godzin.

sobota, 13 października 2012

Aparat foto - lustrzanka





4 komentarze:

  1. Super, mam robic NOKONa córce na 18 urodziny i bardzo sie tego boję :-(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma sie czego bać, to naprawde nie jest takie skomplikowane...

      Usuń
  2. ten delikatny połysk lukru to od czego ????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pamietam, ale zdaje sie że posmarowany został spirytusem, dla pozbycia sie śladów cukru lub skrobi ziemniaczanej. Czarny lukier ma to do siebie ze jak dostanie troche wilgoci to tak połyskuje.Pozdrawiam

      Usuń